+31 (0)183 - 358 383
Systemen

HTAB

Hollow Threaded Anchor Bar

Het principe van dit ankersysteem wordt gekenmerkt door een holle buis die over de volledige lengte is voorzien van schroefdraad. De schroefdraad wordt tijdens het productieproces koud op de naadloze buis gewalst. Met de toepassing van een geschikte  boorkop kan deze buis in elke mogelijke grondslag worden ingeboord. De schroefdraad over de volledige lengte maakt het mogelijk om middels koppelbussen steeds buissegmenten te koppelen tot de gewenste diepte is bereikt.

De holle buis fungeert tijdens het installatieproces als boor- en injectiebuis en als trek-, druk- en wapeningselement in de eindfase. Bij installatie wordt een binding gecreëerd tussen het groutlichaam, de omringende grondlagen en de als trekelement fungerende holle buis. Hierdoor ontstaat een funderingselement wat draagvermogen kan bieden tegen trek-, druk- en cyclische belastingen. 

Voor de verbinding van het anker met de constructie zijn diverse (maatwerk) mogelijkheden beschikbaar in de vorm van moeren, platen, ankerstoelen etc.

Het systeem wordt standaard uitgevoerd met basisbuizen in staalkwaliteit E500/700 en een minimale kerfslagwaarde van 27J bij -20 ⁰C. We beschikken over een brede range aan beschikbare diameters/wanddiktes. Benodigde segmentlengtes kunnen projectspecifiek worden vastgesteld. Voor elk ankertype zijn passende en toereikende koppelbussen en moeren leverbaar.

Specifiek op zoek?

Download de ankertabbellen voor ons aanbod.