+31 (0)183 - 358 383
Systemen

STAB

Solid Threaded Anchor Bar

Dit systeem bestaat uit een massieve ronde stalen staaf, welke over de volledige lengte is voorzien van schroefdraad. De schroefdraad wordt tijdens het productieproces koud op de ronde staaf gewalst. De schroefdraad over de volledige lengte maakt het mogelijk om middels koppelbussen staafsegmenten te koppelen tot de gewenste lengte.

Dit massieve systeem kan via een boorproces met enkele of dubbele casingbuizen in de bodem worden aangebracht, maar kan ook worden toegepast als leganker tussen een kademuur- en ankerwandconstructie.

Optioneel kan dit systeem worden uitgevoerd met dubbele-corrosie-bescherming, waarbij om de stalen staaf een kunststofomhulling wordt aangebracht, die wordt geïnjecteerd met grout. Dit proces vindt plaats onder geconditioneerde en gecontroleerde omstandigheden, waardoor in principe een oneindige levensduur ontstaat.

Voor de verbinding van de ankerstaaf met de constructie zijn diverse (maatwerk) mogelijkheden beschikbaar in de vorm van moeren, platen, ankerstoelen etc.

Het systeem is leverbaar in twee staalkwaliteiten (S355 en S500) en in een brede range diameters. Vanwege de mogelijkheid om de staafdiameter te optimaliseren tot op de mm, bestaat de mogelijkheid om de onnodige toepassing van teveel staal te voorkomen. Zorgvuldig en efficiënt omgaan met grondstoffen geldt hierbij zeker als een voordeel, ons STAB-systeem maakt zowel kosten- als milieubewust verankeren mogelijk.

Voor elke diameter zijn passende en toereikende koppelbussen en moeren leverbaar.

Specifiek op zoek?

Download de ankertabbellen voor ons aanbod.