+31 (0)183 - 358 383
IMG 0615 kopie
Project

Haven Rotterdam - Maasvlakte – High 5 Solutions – HTAB101

Onze klant, High 5 Solutions, heeft de opdracht gekregen om ankerpalen aan te brengen voor het uitvoeren van paalproeven op de Maasvlakte. Het doel van de paalproeven was om te onderzoeken of stalen funderingspalen die als proef zijn geïnstalleerd, in praktijk werkelijk bestand zijn tegen de drukkrachten zoals vooraf berekend.

TAB Anker heeft van High 5 Solutions de opdracht gekregen om de ankermaterialen aan te leveren voor de test welke bestaan uit HTAB101,6x30,0 mm ankerstangen, ca. 180 stuks met een lengte van 6 meter en 24 stuks met een lengte van 4 meter. Deze ankerstangen zijn samengesteld tot ankers van 45 mtr. De ankers zijn geleverd samen met de benodigde koppelbussen en moeren. Onze SI-ankers zijn succesvol aangebracht tot in het pleistocene zand (80 MPa) en daarna toegepast voor de afdracht van de krachten uit het reactieframe bij het op druk belasten van stalen funderingspalen. Op de foto’s is te zien hoe onze ankermaterialen rondom de testpalen zijn aangebracht.

Na het uitvoeren van de testbelasting zijn onze materialen door middel van de sonische boortechniek van onze klant verwijderd en nogmaals toegepast voor de tweede sessie van beproevingen. Dit is een mooie vorm van hergebruik en voorkomt verspilling van materialen. Een duurzame oplossing met oog op de toekomst.

High 5 Solutions is een van onze gewaardeerde klanten en wij bedanken hen voor het vertrouwen in onze producten en voor de prettige samenwerking.

Project: Rotterdam Paalproeven HBR

Opdrachtgever: High 5 Solutions

Levering: HTAB101,6x30,0 – 1200 meter – segmentlengtes 4 tot 6 meter

Uitvoering: 2022-2023

Specifiek op zoek?

Download de ankertabbellen voor ons aanbod.